Ako vykopať základy domu

admin / 12.10.2022

Pokiaľ ste stavbu domu zverili do rúk stavebnej firmy, základy spravia odborníci. Ak však chcete mať aspoň základný prehľad, alebo ste sa do stavby pustili svojpomocne, nasledujúci článok vám určite pomôže.

Stavba domu

Prečo potrebujete na stavbe stavebný dozor

admin / 07.09.2022

Pri stavbe domu na každého čaká množstvo výdavkov, preto je namieste premýšľať, kde sa dá niečo ušetriť. Mnohí investori sa snažia minúť menej na stavebný dozor. Viete, prečo sa takého šetrenie nakoniec nemusí vyplatiť?

Stavba domu

Aké veľké vybrať okná do domu

admin / 18.01.2022

Úlohou okien na dome je zabezpečiť dostatok svetla, čerstvého vzduchu aj tepla. Preto sú dôležitou súčasťou pri plánovaní bývania. Pri výbere projektu domu okrem iného zvážte aj veľkosť a umiestnenie okien.

Stavba domu

Okná pre nízkoenergetické a pasívne domy

admin / 17.03.2021

Pri stavbe nízkoenergetických a pasívnych domov je obzvlášť dôležité dbať na energetickú náročnosť stavby. S tým súvisia aj použité materiály a ich vlastnosti. Na úsporu energií majú okrem iného veľký vplyv okná. Na čo si dať pozor pri ich výbere, vám poradíme v nasledujúcom článku.

Stavba domu

Vyberáme stavebný pozemok

admin / 25.11.2020

Stavebných pozemkov na najviac vyhľadávaných miestach je stále menej. Preto sa mnohí obracajú s hľadaním do menej lukratívnych lokalít. Mnoho stavieb stojí dokonca aj v záhradkárskych oblastiach. Nie na každom pozemku je však možné postaviť rodinný dom. Na čo si dať pri výbere stavebného pozemku pozor, aby ste nakoniec neboli sklamaní?

Stavba domu

Na čo si dať pozor pri výbere stavebnej firmy

admin / 03.09.2020

Každý, kto sa rozhodol stavať rodinný dom chce, aby celý proces realizácie prišiel od začiatku až do konca čo najviac hladko a bez zbytočných problémov. V nasledujúcom článku vám preto poradíme, ako vybrať stavebnú firmu. Dozviete sa, na čo všetko myslieť, aby ste si vybrali kvalitného dodávateľa.

Stavba domu

Aká je ideálna veľkosť domu

admin / 11.05.2020

Otázka, aká je pre vás vhodná veľkosť domu, je jedným z rozhodujúcich faktorov pri výbere vhodného projektu. Ideálna veľkosť, ktorá by vyhovovala každému, neexistuje. Všetko bude závisieť od vašich potrieb a preferencií. Pri výbere najvhodnejšieho rozmeru domu a jednotlivých miestností vám však pomôže niekoľko princípov a rád.

Stavba domu

Viete, prečo je výhodný jednoduchý tvar domu?

EK, Prodom / 20.02.2020

V klasickom aj modernom dizajne domov sa často stretnete s rôznymi výklenkami či komplikovanými tvarmi striech. Pri výbere projektu domu je však lepšie uprednostniť jednoduché tvary. Kompaktný tvar domu vám totiž prinesie finančnú úsporu. V nasledujúcom článku sa dozviete, ako túto úsporu dosiahnuť.

Stavba domu

Webstránka:

www.bungalovnakluc.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@bungalovnakluc.com