Prineste si do interiéru modrú farbu

Moderné trendy prajú nielen prírodným farbám. Na výber máte aj z iných odtieňov. Dnes sme z nich vybrali modrú. Predstavíme vám ju v jej pestrej škále odtieňov a poradíme, ako ju vhodne začleniť do interiéru.

Modrú môžete kombinovať

Modrá farba si svoje miesto v interiéri našla pre mnoho možností jej kombinovania. S jej pomocou ľahko vytvoríte kontrast alebo ju jemne doplníte inými farbami. Oživíte ňou dokonca aj kombináciu čiernej s bielou, čím získate celkom novú atmosféru miestnosti.

Pre vytvorenie kontrastu siahnite po tmavej kobaltovej, kráľovskej modrej alebo indigovej. Pekne vyzerá tiež modrá s koralovou alebo ružovou. Ak chcete vytvoriť jemné zladenie farieb, vhodnými kombináciami sú tyrkysová, sivá a fialová. K týmto farbám vyberajte zo škály odtieňov také, ktoré v sebe obsahujú príbuzné odtiene. Tých, ktorí sa radi obklopujú luxusom, iste osloví modrá so striebornou alebo zlatou.

Kde ju využijete

Modrá farba dodá interiéru nový nádych. Môžete ju pritom využiť na stenách, nábytku aj doplnkoch. Ak by ste si ju chceli dať do kúpeľne, vyskúšajte modrú mozaiku s rôznymi odtieňmi. Veľmi pekne vyzerá aj modrá stena alebo strop.

V obývačke sa modrá farba doslova pýta na stenu. Počet modrých stien bude závisieť od toho, ktorý odtieň vyberiete. V obývačke je však vo všeobecnosti vhodné využiť dominantnú farbu len na jednej či dvoch stenách, aby dovolila vyniknúť aj ostatným prvkom zariadenia. Môžete ju vybrať aj na sedačku alebo mäkučké vankúše. S množstvom odtieňov to však nepreháňajte. Inak by miestnosť pôsobila priveľmi prepchato.

V kuchyni sa stala modrá obľúbenou farbou pre jej bohatosť. Môžete ju spojiť s bielou, využiť jeden alebo dva z jej odtieňov alebo sivú či tyrkysovú farbu. Výborne si rozumie aj s drevom či kameňom, s ktorými vytvorí jednoliaty celok.

Modrá upokojuje

Táto farba je výbornou voľbou aj do spálne. V obklopení modrej sa na záver dňa dokonale upokojíte. Nezabudnite pritom na doplnky v podobe posteľnej bielizne alebo prehozu na posteľ či vankúšikov. Modré môžu byť dokonca aj dvere alebo kreslo v kútiku na čítanie či tienidlo na nočnej lampe.

admin

Webstránka:

www.bungalovnakluc.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@bungalovnakluc.com