Solárne sprchy – luxus alebo úspora?

Letné horúčavy sú rok od roku intenzívnejšie a nie je nič lepšie ako možnosť schladiť sa na vlastnej záhrade. Bazény rôznych tvarov, veľkostí a materiálov dnes už nie sú ničím nedosiahnuteľným. K bazénu, ale i bez neho nájde svoje využitie v exteriéri domu aj záhradná sprcha.

Prečo je sprcha pri bazéne užitočná?

K bazénom sa neinštalujú sprchy len z dôvodu osobnej hygieny. Tým, že sa opláchnete pred vstupom do vody, dostane sa do nej minimum vonkajších nečistôt ako prach, steblá trávy či pôda. Rovnako obmedzíte znečistenie vody opaľovacími prípravkami a potom. Dôsledkom toho ušetríte čas, ktorý by ste inak museli venovať údržbe bazéna. Okrem času však získate i finančný benefit. Udržať vodu čistú a zdraviu nezávadnú si vyžaduje množstvo bazénovej chémie a tiež jej častejšie vymieňanie. Okrem toho si určite opláchnutie sprchou po kúpaní obľúbite . Zvyšky chlórovej alebo bezchlórovej bazénovej chémie je vhodné z pokožky opláchnuť. S použitím záhradnej sprchy sa ich zbavíte a budete si môcť v pokoji užívať slnečné lúče.

Zvoľte si solárne sprchy

Solárna sprcha je výnimočná kombinácia ekonomického a zároveň ekologického riešenia. Ohrieva vodu využitím slnečného žiarenia, takže bude mať príjemnú teplotu vždy, keď budete potrebovať. Montáž je veľmi nenáročná a nevyžaduje žiadne stavebné práce. Pre domáce účely sú najvhodnejšie pevné záhradné sprchy. Pevné sprchy sa často predávajú i s riešením na oplach nôh. Použitej vode treba zabezpečiť odtok, prípadne ju môžete zachytávať a využiť napríklad na umývanie auta. Zásobník pevnej sprchy má minimálny objem 8 litrov, na trhu však nájdete aj modely so zásobníkom na 20 či až 40 litrov vody. Príjemným bonusom je polohovacia sprchová hlavica.

Okrem pevných spŕch môžete nájsť tiež prenosné. Prenosné sprchy sú ideálnym riešením pre chaty a chalupy bez prívodu vody či na stanovačky a iné letné aktivity v prírode. Nezabudnite však na pravidelnú výmenu nevyužitej vody zo zásobníka. Využijete ju napríklad na polievanie. Zabránite tak rozmnoženiu baktérií či usadeniu vodného kameňa.

Náhrada za bazén?

Solárne sprchy nájdu využitie aj bez bazéna. Ak nie ste bazénový typ alebo vám naň v exteriéri vášho domu nezostalo dosť priestoru, pri relaxovaní v letnom sparne vám dobre padne aj takéto osvieženie. Umiestnite sprchu na stabilné miesto, ideálne v závetrí, ale na slnku, aby sa voda priebežne zohrievala. Takto sa za pár sekúnd komfortne schladíte a vyhnete sa ľadovej vode zo záhradnej hadice.

admin

Webstránka:

www.bungalovnakluc.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@bungalovnakluc.com