Tehlový fasádny obklad — dizajnové riešenie, ktoré vás osloví

Máte radi tradičné materiály, ktoré vytrvalo odolávajú tlaku módnych trendov? Na dizajnovom výslní sa vytrvalo drží aj tehla. Tento materiál si našiel využitie nielen v interiéroch, ale i na fasádach domov. Vďaka svojej farbe a výborným stavebným vlastnostiam patrí tehla medzi najviac vyhľadávané varianty pri výbere vizuálu nehnuteľnosti.

Prečo tehly nikdy nevyjdú z módy

Obklad z pálenej hliny je rýdzim prírodným materiálom, ktorý nie je škodlivý a dokonca je jednou z najekologickejších možností fasádnych riešení. Teší sa dekádami overenej dlhej životnosti a vaša stavba s použitím tehál neprestáva „dýchať“. Okrem mrazuvzdornosti a odolnosti voči poveternostným podmienkam sa tehly pýšia aj stabilnému vizuálu a farbe. Tehlový obklad je možné použiť aj na zateplený dom. Má výborné izolačné vlastnosti, takže podporí ochranu stavby. Vlastnosť, ktorú iste oceníte, je samočistiaca schopnosť tehál a ich odolnosť voči mechanickému poškodeniu. Tehlový fasádny obklad je navyše paropriepustný. To znamená, že prepúšťa vlhkosť smerom von, čo zabraňuje jej hromadeniu v stenách domu.

Variabilita dizajnu

Tehlový obklad na dome ponúka širokú paletu odtieňov. Škála teplých tónov závisí od prímesí rôznych typov hliny a výšky teploty výpalu. V ponuke na trhu nájdete tehlový fasádny obklad od klasickej červenej cez béžovú až po rôzne odtiene šedej, ba dokonca čierno-modrej. Svojmu domu tak môžete dodať rustikálny alebo industriálny vzhľad. Veľmi pekne vyzerá tiež dizajn neomietnutých, takzvaných priznaných tehál, ktorý je preferovaným riešením pre rodinné domy a bungalovy.

Zaujímavý vzhľad domu môžete získať umiestnením tehlových pásov. Tehly sú často využívané na orámovanie okien, obloženie komína, ale i na obloženie sokla po celom obvode domu. Práve tehlový obklad na sokel je populárnou a jednoduchou cestou ako dom ozvláštniť. Netreba však podceniť ani špárovanie. Vhodne zvolená farba špár môže úplne zmeniť smer celého dizajnu. Kombinovať sa dá v rôznych odtieňoch, béžovej, čiernej a šedej.

Tehlový fasádny obklad — výhodný trend

Tehlový fasádny obklad dodá nehnuteľnosti nový, nevšedný vzhľad. Tehly sa preto nemusia „ukrývať“ pod omietkou. Ich farba i materiál pôsobia na domoch veľmi prirodzene, útulne a zároveň štýlovo. Ak staviate svojpomocne, tehlový obklad na dome si zvládnete nainštalovať aj sami. Manipulácia nie je náročná a pri istej dávke zručnosti a opatrnosti môžete vytvoriť zaujímavé dizajnové detaily na rohoch budovy, sokli či okolo dverí a okien.

admin

Webstránka:

www.bungalovnakluc.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@bungalovnakluc.com