Čo by nemalo chýbať vo vašej pracovni

Ak sa potrebujete viac či menej pravidelne venovať svojej práci aj doma, potrebujete si na to vyčleniť vhodný priestor. Domáca pracovňa sa tak môže stať miestom, kde nie len dosiahnete lepšiu efektivitu práce, ale budete sa tiež cítiť príjemne. V tomto článku si povieme niečo o tom, ako si ju zariadiť.

Samostatná izba alebo pracovný kútik

Ak pracujete z domu častejšie, ideálne riešenie je vytvoriť pracovňu v samostatnej izbe. Mala by sa nachádzať v pokojnej časti domu. Ak vám to priestor nedovolí, môžete si vytvoriť pracovný kútik v inej miestnosti. Najlepšie miesto je v obývačke. A to nie len kvôli dostatku priestoru. V spálni by vám pracovný kútik pripomínal povinnosti aj v čase určenom na oddych.

V jednoduchosti je nielen krása

Množstvo farieb či zložitosť tvarov nábytku môže pri práci pôsobiť rušivo. Pre lepšie sústredenie je lepšie vyberať nábytok do pracovne v nanajvýš dvoch farebných odtieňoch. Ak sa vám bude celkový vzhľad zdať príliš jednotvárny, pre oživenie vyberte zelené rastliny či obraz na stenu. Dôležité je, aby ste sa v pracovni cítili príjemne. To zlepší vaše sústredenie aj efektivitu práce.

Nábytok do pracovne

Základným kusom nábytku je pracovný stôl. Jeho rozmery stanovte podľa vašich potrieb. Mali by sa naň pohodlne zmestiť počítač alebo notebook, poznámkový blok, písacie potreby, tlačiareň a hrnček s čajom či kávou alebo drobné občerstvenie.

Myslite tiež na potrebu úložného priestoru. V domácej kancelárii by nemali chýbať skrinky alebo police na všetky potrebné dokumenty. Pre lepší prehľad o vašich pracovných povinnostiach je vhodné umiestniť na stenu pri stole kalendár, korkovú alebo magnetickú nástenku.

Kvalitné sedenie

Jedna z najdôležitejších vecí pri práci je zdravé sedenie. Kancelárska stolička by mala poskytnúť dostatočnú oporu vášmu chrbtu. Mala by tiež byť výškovo nastaviteľná. Výhodou sú nastaviteľné opierky rúk a opierka hlavy. Ak domácu kanceláriu využívate len občas, nemusíte prihliadať na ergonómiu sedenia. V takomto prípade môžete vsadiť na komfort a kúpiť si kancelárske kreslo.

Dostatok svetla

Najlepšie svetlo na prácu je prirodzené. Pracovný stôl preto umiestnite tak, aby ste ho mohli využívať v čo najväčšej miere. Myslite pri tom na odlesky svetla od obrazovky počítača. Stôl preto nepostavte oproti oknu. To by sa malo nachádzať na bočnej strane. Vo večerných hodinách oceníte doplnkové svietidlo. Pri zariaďovaní preto nezabudnite na kvalitnú stolnú lampu a výkonné hlavné svietidlo. Táto kombinácia vám zabezpečí na prácu vždy dostatok svetla.

EK, Prodom

Webstránka:

www.bungalovnakluc.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@bungalovnakluc.com