Aké sú výhody inteligentných domácností?

Inteligentné domácnosti sa postupne stávajú bežnou súčasťou života. Kupujeme rôzne zariadenia často bez vedomia, že naše bývanie meníme na inteligentné. Oplatí sa však investovať do výraznejšej automatizácie svojho domova? Aké funkcie táto alternatíva ponúka oproti klasickým variantom?

Komfort a vyhnutie sa opakovaným činnostiam

Koľko krát sa vám stalo, že ste zabudli vypnúť svetlo alebo zavrieť garážovú bránu? Zakaždým, keď vstúpite do miestnosti, zapínate osvetlenie. Vo veľkých priestoroch, prípadne pri zapínaní menších lámp, to môže byť až niekoľko rôznych vypínačov. Cez leto používate aj ventilátor a klimatizáciu a potrebujete zatiahnuť či odostrieť žalúzie.

 

Vďaka bezdrôtovému ovládaniu sa už o podobné opakujúce sa činnosti nemusíte starať. Pohybové senzory aktivujú svetlá podľa vášho pohybu. Vďaka celkovému prepojeniu systému môžete monitorovať spotrebu vody. Pomocou sledovania počasia systém vie, aj kedy je potrebné zavlažovať trávnik a postará sa o spustenie klimatizácie či kúrenia.

Zjednodušenie ovládania a manažment domácnosti

Celý dom môžete ovládať priamo z vášho smartfónu či už ste doma alebo v práci. Keď si chcete objednať nákup, stačí zadať hlasový pokyn. V aplikácií vidíte dokonca aj to, kedy končí záruka potravín, ktoré máte v chladničke. A počas čakania pri pokladni v obchode si môžete predhriať rúru na pečenie. Cez leto pred príchodom domov zapnete klimatizáciu a vrátite sa do príjemne vychladeného priestoru. Aj to, či ste v dome vypli všetky zariadenia, skontrolujete len niekoľkými dotykmi na obrazovke.

Zvýšenie bezpečnosti

S mnohými senzormi môžete maximalizovať vašu bezpečnosť. Existuje mnoho typov zámkov, kamier a snímačov, ktoré si môžete nainštalovať. Pokiaľ máte deti a prichádzajú do domácnosti skôr ako vy, je táto funkcia skvelou pomocou. Vďaka diaľkovo ovládateľnému zámku dokážete odomknúť dvere aj z práce. Nebudete už ani musieť používať kľúče, ktoré sa často strácajú. Detektory plynu a vody dokážu lokalizovať nebezpečenstvo požiaru, zatekania, úniku plynu alebo vody. Systém okamžite zašle správu do aplikácie a vy ste schopní predísť nebezpečným situáciám.

Úspora

Inteligentná domácnosť prináša výhodu aj v úspore energií. Automatizované môže byť osvetlenie, vykurovanie, spotreba vody aj plynu. Systém vytvára podrobné grafy, na ktorých 

admin

Webstránka:

www.bungalovnakluc.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@bungalovnakluc.com